VS legt beslag op winst online poker

online poker

 

De Amerikaanse regering heeft deze week besloten online poker winsten in beslag te gaan nemen. Veel spelers van online poker konden deze week hun gewonnen winsten op hun buik schrijven toen de Amerikaanse regering beslag had gelegd op de gewonnen winsten. De regering heeft het beslag gelegd bij de firma die de online betalingen verwerkt van de poker aanbieders. Het beslag blijft bestaan zolang de rechtszaak die de regering tegen het bedrijf heeft aangespannen loopt.

Hele berg aan rechtszaken in VS

De nu ingehouden betalingen komen als een antwoord op een hele berg rechtszaken inde VS. Het bedrijf waar het om gaat is Account Services, aan hun werd verkondigd dat de zaak die zij op hun beurt waren gestart om de winsten terug te vorderen nietig is verklaard. De reden hiervoor is dat de betalingen door de VS worden aangevoerd als bewijs in zaak die door de VS tegen hun is aangespannen. Douglas Rennick de eigenaar van het bedrijf wordt ervan verdacht bankfraude te hebben gepleegd en zich aan witwassen schuldig te hebben gemaakt. Deze zaak kwam bovenop een eerdere rechtszaak, waarin het bedrijf probeerde om online poker niet meer als kansspel aan te duiden voor de wet, maar als behendigheidspel.

Regering draait om kernzaak heen

Het totale bedrag van 13 miljoen dollar waar beslag op is gelegd is nu dus in bezit van de Amerikaanse regering. 13 miljoen dollar is geen kattenpis, en vooralsnog zal deze rechtszaak waarschijnlijk jaren gaan duren. Volgens Marc Zwillinger de advocaat van Account Services heeft de overheid deze rechtszaak alleen aangespannen om de kernzaak heen te draaien: is online gokken strafbaar in de VS en is het überhaupt tegen de wet, en valt poker er nou ook onder?

VS nog lang niet klaar met hun poker spelers

De overheid wil nog veel verder gaan in hun strijd tegen de online poker spelers. Ze gaan nu de rest van het gokgeld van Rennick en zijn bedrijf invorderen. Totaal gaat het daarbij om 565 miljoen dollar. Door de uitspraak van de rechter die oordeelde dat de regering het geld op legale wijze in beslag heeft genomen kan het nog jaren duren voordat de spelers en Account Services het geld terugzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *